Dc Jurel ook van de partij bij 100e geboortedag Alex Bendt
17 Feb, 23:16
foto
Dc Armand Jurel feliciteert Alex Bendt met zijn honderdste verjaardag. (Foto's: BIC)


Alex Bendt uit Para vierde in het weekend zijn 100e verjaardag. Districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel, overhandigde de jarige namens de president en zijn echtgenote de gebruikelijke enveloppe met inhoud. 


Opa Alex is geboren op 14 februari 1920 in Totness als achtste kind uit een gezin van tien. Hij heeft 5 jaren gearbeid voor Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij NV en is daarna in dienst getreden van het ministerie van Openbare Werken, waar hij 17 dienstjaren maakte in de functie van opzichter tot aan zijn pensionering. Hij bleef hierna niet stilzitten en was tot zijn 95e verjaardag meubelmaker. 

Opa Alex is gezegend met 12 kinderen, van wie eentje niet meer is. Hij heeft 7 dochters en 4 zonen, 53 kleinkinderen, 78 achterkleinkinderen en 6 achterachterkleinkinderen. 

Volgens de kinderen is de jarige altijd een strenge vader geweest bij de opvoeding wat terecht is geweest, want de kinderen plukken nu de vruchten hiervan. Het heuglijk feit is feestelijk herdacht in het ressort Para Oost  in aanwezigheid van familie en vrienden, meldt het Burger Informatie Centrum. 


De jarige te midden van zijn familie 

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March