Robinhood boekt belangrijke 2-0 overwinning op Broki
03 Feb 2020, 06:33

Robinhood heeft zondag in het André Kamperveenstadion een belangrijke overwinning geboekt. Broki werd na een 1-0 ruststand met 2-0 verslagen. Met de uitslag heeft Robinhood uit 6 wedstrijden de volle winst en gaat alleen aan kop in de 1e divisie competitie van de SVB. Robinhood was in deze strijd uit de 6e speelronde toch wel de betere ploeg.

De wedstrijd zou aanvankelijk in het Frank Essed stadion worden gespeeld. Dit stadion is echter voor enige tijd gesloten vanwege werkzaamheden aan voornamelijk het kunstgrasveld. Robinhood maakte een duidelijk betere indruk. In deze eerste helft waren ploegen naarstig opzoek naar de openingstreffer. Een duidelijke aderlating aan de zijde van Broki was toen Cerezo Haabo, ex-Inter Moengo Tapoe en ex-Robinhood speler, geblesseerd het veld moest verlaten. Dit verzwakte de aanvallen vanuit de flanken van Broki, terwijl aan de andere kant Robinhood steeds meer terrein won op het middenveld. In de 17e minuut kwam Robinhood op voorsprong middels Giovani Drenthe die met het hoofd 1-0 noteerde. Robihood bleef het spel domineren, terwijl Broki in beperkte mate goed aanvallend spel liet zien.

De tweede helft was het haast hetzelfde spelbeeld als de helft ervoor. Robinhood had een betere balpositie, terwijl Broki achter de feiten aanholde. Het tempo dropte, meer en meer maakte de ploeg een vermoeide indruk. Veel kansen bij Robinhood bleven onbenut. Uit een counter kon Robinhood in de 85e minuut de wedstrijd op slot zetten. De bal werd vanuit de tegenovergestelde positie naar links gekruist. De bal werd gelegd voor Queiroz Modesto Klebert, die vanuit de 16 meter de doelman van Broki het nakijken gaf.(2-0)

Met de overwinning is Robinhood op de standenlijst een stap verder dan naaste concurrent Inter Moengo Tapoe. De ploeg uit Moengo liet zaterdag in het Ronnie Brunswijk stadion punten liggen tegen Voorwaarts. Pas in de laatste minuut van deze strijd wist de thuisspelende Inter een gelijkspel te forceren (1-1). Inter Moengo Tapoe heeft 13 competitiepunten uit 5 wedstrijden en staat op de tweede plaats, terwijl Robinhood met 18 punten uit 6 wedstrijden aan kop gaat.