BEP gaat verkiezingscampagne intensiveren
30 Jan 2020, 22:41
foto
BEP-voorzitter Ronny Asabina heeft Johannes Tojo de lidmaatschapskaart van de partij zelf overhandigd. (Foto: BEP)


BEP-voorzitter Ronny Asabina is onder de indruk van de "groeiende steun voor de partij" in het Pamaka-gebied. "BEP is Pamaka en Pamaka is BEP," zei hij bij de installatie van kernen tijdens een vergadering afgelopen zaterdag te Langatabiki.

Het bestuur van de BEP heeft opgeroepen om bij de verkiezingen van 25 mei zijn kandidaten overtuigend het parlement binnen te brengen door massaal en volgens de partijdiscipline te stemmen. Er zijn twee aspirant-kandidaten gepresenteerd voor de invulling van de vier beschikbare plekken op de kandidatenlijst voor Sipaliwini. Het gaat om Roseline Amauntan van Langatabiki en Remi Kanape van Dritabiki.

Het hoofdbestuur heeft de structuren opgeroepen om in februari alle potentiële aspirant-kandidaten te presenteren voor de verkiezingen van de ressort- en districtsraden en DNA. BEP-coördinator in het Pamaka-gebied Johannes Asaiti heeft zijn mensen opgeroepen zich niet te laten misleiden door "mensen die met geld strooien." Hij merkte op: "Dat geld zal morgen op zijn, maar uw leven gaat door. BEP no abi moni, ma wi abi koni."

Asaiti die al dertig jaar lid is van de BEP stelde dat de partij niet bluft over geld en bezittingen. "Wij bidden en smeken de Almachtige dagelijks om wijsheid. Wie van de Heer wijsheid krijgt, die is pas rijk. Hij is overtuigd van de steun van de lokale gemeenschappen voor Amautan als 'kind van Langatabiki'. Asaiti heeft zijn partijgenoten opgeroepen te volharden en te blijven geloven in de kracht van de BEP.

In de komende maanden trekt de BEP door alle districten. Zo staat er voor 1 februari te Moengo de opening van een partijcentrum op de agenda. In het Boven-Suriname-gebied zullen op die dag ook de laatste kernen worden geïnstalleerd. De partij kondigt aan dat haar verkiezingscampagne in de komende periode in een hogere versnelling zal worden gebracht.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April