Van der San legt functie neer als directeur kabinet president
27 Jan 2020, 12:59
foto
Eugène van der San


De directeur van het kabinet van de president, Eugène van der San, bevestigt tegenover Starnieuws dat hij zijn functie heeft neergelegd. de Ware Tijd heeft dit nieuws zojuist gemeld. President Desi Bouterse heeft nog niet gereageerd op de brief waarin Van der San zijn ontslag heeft ingediend. 

Op 22 januari, de dag van de Krijgsraadzitting, was er een schermutseling tussen Irvin Kanhai, raadsman van Bouterse en Van der San. Dit had te maken met of de president zijn ambt tijdelijk zou neerleggen. Van der San was er tegen dat Bouterse tijdens het bekleden van zijn ambt als president, in de beklaagdenbank zou staan. Anderen, onder wie Kanhai, vonden dat Bouterse in functie moest blijven. 

Kanhai zei op vragen van journalisten die gezien hadden dat er onenigheid tussen hem en Van der San was, dat hij niet zal ingaan op deze zaak. Van der San zegt ook dat hij nu niet in zal gaan op deze kwestie. Hij heeft zijn brief geschreven en blijkbaar is die uitgelekt. Hij wacht op een formele reactie van de president. 
Advertenties