Bankiersvereniging wijst op voortzetting cruciale zaken CBvS
20 Jan, 16:39
foto


De Surinaamse Bankiersvereniging is zondag geïnformeerd over de situatie bij de Centrale Bank van Suriname. Governor Robert van Trikt en waarnemend governor Ingeborg Geduld-Nijman hebben hun ontslag ingediend. De bankiers hebben enkele cruciale punten onder aandacht gebracht van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en regeringscommissaris Vijay Kirpalani. 
 
Dit staat in een verklaring, ondertekend door voorzitter Eblein Frangie: 
Het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging is door de Minister van Financiën, de heer Gilmore Hoefdraad, en door de Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Centrale Bank van Suriname, de heer Vijay Kirpalani, geïnformeerd over de ontstane situatie bij de Centrale Bank van Suriname. Het bestuur is voorts geïnformeerd over de stappen die worden genomen om de situatie te stabiliseren, zodat de positie van de Centrale Bank van Suriname snel kan worden hersteld. 
 
Gedurende dit gesprek heeft het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging kenbaar gemaakt dat er een aantal cruciale zaken zijn waar de Centrale Bank van Suriname aandacht aan dient te besteden, ondanks de ongelukkige situatie die bij de Centrale Bank van Suriname is ontstaan. Deze cruciale punten zijn: de voortzetting van het beleid en verdere nakoming van de afspraken die gemaakt zijn om de kasreserves van de commerciële banken, die onder het beheer van de Centrale Bank van Suriname geplaatst zijn, veilig te houden, de voortzetting van de ondersteuning die vanuit de Centrale Bank van Suriname gegeven wordt bij de National Risk Assessment en het treffen van maatregelen om de vreemde valutakoers stabiel te houden.  
 
De autoriteiten hebben het bestuur verzekerd aandacht te zullen besteden aan bovengenoemde punten en zullen op zeer korte termijn wederom met het bestuur overleggen over de status van de vervolgstappen.   
 
De Surinaamse Bankiersvereniging verzekert het publiek dat zij de ontwikkelingen nauwgezet zal volgen en in overleg blijft met de autoriteiten, zodat de stabiliteit van het financiële systeem en uw vertrouwen in dit systeem blijft.    
Advertenties

Friday 28 February
Thursday 27 February