NPS-leiding keurt intimidatie rechterlijke macht af
13 Jan, 00:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland.


NPS-voorzitter Gregory Rusland keurt het af dat de rechterlijke macht wordt geïntimideerd door de oproep van de NDP om op 22 januari de straat op te gaan. NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft vrijdag in Ocer aangekondigd dat hij naar de zitting van de Krijgsraad zal gaan. 

"Wanneer je als politieke organisatie je mensen op deze manier oproept, dat jij misschien wel rekening kan houden met de omstandigheden, maar maar er kunnen altijd mensen zijn die je niet in de hand hebt. Zij kunnen allerlei excessen veroorzaken, met alle consequenties van dien," wijst Rusland op het gevaar. Als de NDP meent op deze manier mensen op te roepen, dan zal zij ook - indien er problemen zouden ontstaan - moeten weten dat zij verantwoordelijk is hiervoor, benadrukt de NPS-topman. 

De rechterlijke macht heeft zich tot op dit moment gedragen zoals dat hoort te doen op basis van de trias politica, zegt Rusland. Hij gaat ervan uit dat zoals op 29 november - toen het vonnis uitgesproken werd waarbij Bouterse voor 20 jaar celstraf is veroordeeld - de wegen rond het gerechtsgebouw afgesloten waren, dit op 22 januari weer het geval zal zijn. De regering moet hier haar volledige medewerking aan geven. 

Het proces moet zonder intimidatie op een normale manier worden afgewikkeld door de rechterlijke macht. "Daar gaan wij van uit en wij roepen alle partijen op, inclusief de NDP, om zich te houden aan de spelregels die gelden binnen de rechtsstaat, waarbij het recht zijn beloop moet hebben," stelt de voorzitter van de groene partij. 
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May