Lions en Leger dunnen bamboe pollen Paramaribo Zoo uit
10 Jan 2020, 09:44
foto
Lions Club Paramaribo Central en het Nationaal Leger hebben de bamboe pollen van Paramaribo Zoo uitgedund. De bamboe wordt gebruikt voor het Mangroveproject te Weg naar Zee.


Lions Club Paramaribo Central heeft in samenwerking met het Nationaal Leger, hoogleraar Sieuwnath Naipal en de directie van de Paramaribo Zoo gewerkt aan het uitdunnen van enkele bamboe pollen in de Paramaribo Zoo. De honderden meters bamboe stokken welke zijn gekapt, worden later deze week beschikbaar gesteld aan Naipal voor het Mangrove project te Weg naar Zee.

Met deze activiteit, die door Lion Lucas Ooft wordt gecoördineerd, hebben de Lions én het Nationaal Leger ook een bijdrage geleverd aan het uitbreidingsplan van de Paramaribo Zoo. Op de plekken waar de bamboe in de Zoo is gekapt voor het Mangrove project, zullen nieuwe dierenverblijven worden gebouwd. De directeur van de Zoo is erg blij met het initiatief van de Lions en het Nationaal Leger. 

De leiding van de Zoo is erg blij dat de bamboe zal worden gebruikt voor andere doeleinden in plaats van gewoon weg te gooien. De president van Lions Club Paramaribo Central, Glenn Tewari, stelt dat met deze activiteit de serviceclub wederom invulling heeft gegeven aan haar motto van We Serve… De club ondersteunt sedert 2015 het Mangrove project.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April