Oplichter opgespoord en ingesloten; oproep voor aangifte
08 Jan 2020, 23:04
foto


Aziz Dh. (31) oud-bekende van de politie is aangehouden door rechercheurs van Regio Midden. Deze verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting. Hij stelde een brief op waarin hij naar donatie vroeg voor het organiseren van een kerstdiner het afgelopen jaar voor ouderen in de samenleving. Daarnaast plaatste hij het logo van een bekende serviceclub in de brief om donateurs te doen geloven dat die organisatie om een donatie vroeg.

Deze brief heeft de man bij verschillende organisaties en bedrijven gedeponeerd en kreeg geld van hen. De donatie heeft hij voor zichzelf gebruikt. Een benadeelde die erachter kwam dat hij was opgelicht, deed aangifte bij de politie. De verdachte is opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Aziz Dh. in verzekering gesteld.

Andere benadeelden die aangifte van oplichterij willen doen, kunnen zich wenden tot de afdeling Recherche van Regio Midden. Deze afdeling is ondergebracht in het gebouw van het politiebureau de Nieuwe Grond. In augustus 2019 was de man al voor oplichting achter slot en grendel geplaatst, meldt de politie Public Relations.  
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April