Samenwerking geproclameerd tussen Khilafat Anjuman en SMA
01 Dec, 18:40
foto


De islamitische organisatie Khilafat Anjuman heeft gisteren een religieuze bijeenkomst georganiseerd ter gelegenheid van de viering van de geboorte van de profeet Mohammed. Bij die gelegenheid werd de eenheid geproclameerd van de moslimbroeders en -zusters van Hindostaanse komaf door de samenwerking tussen Khilafat Anjuman en de Surinaamse Moesliem Associatie (SMA).

Tot de gasten van deze religieuze viering behoorden niet alleen de voorzitter van de SMA, Hadji Michel Soebhan, maar ook de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo. Somohardjo werd gehuldigd met een plakkaat van waardering door de voorzitter van de Khilafat Anjuman, Imaam Roy Chitanie. Somohardjo sprak dank en waardering uit voor het geschenk en feliciteerde de moslimgemeenschap met het bereiken van eenheid onder de Hindostaanse moslimbroeders en -zusters.

De PL-voorzitter gaf aan dat de basis van PL wordt gevormd door belijders van de Islam. Hij is bijzonder blij met deze eenheid, omdat de voorzitter van Khilafat Anjuman kan rekenen op de ondersteuning van de moslimbroeders en -zusters wanneer hij gekandideerd zal worden als DNA-kandidaat van PL voor de komende verkiezingen in 2020. Momenteel is Chitanie juridisch adviseur van de PL-fractie in het parlement.
Advertenties