Mede-inzittende overleden; bestuurder dronken
30 Nov, 16:22
foto


Murcy Ralim (39) heeft het leven gelaten na een verkeersongeval aan de Krakaweg in het district Para. Toen de politie van Zanderij ter plekke aankwam, bleek het slachtoffer per eigen gelegenheid te zijn vervoerd naar de RGD-poli te Onverwacht. Bij aankomst op de poli was hij reeds overleden. De arts stelde officieel de dood vast. Het aantal verkeersdoden voor dit jaar is gestegen naar 69. 

Het onderzoek wees uit dat een aantal arbeiders van een bedrijf voor bouwwerkzaamheden aan het werk was in het gebied. Op de terugweg reden zij in vijf afzonderlijke voertuigen over de Krakaweg, komende vanuit de richting van de Afobakaweg en gaande naar de Kennedyweg. Ter hoogte van de eerste brug nabij Kankantu slingerde de pick-up bij het beschrijven van een linkse bocht en kwam daarbij op de andere rijhelft terecht. De 35-jarige pick-up bestuurder C.K. remde af, geraakte van de weg en verloor daarbij vanwege zijn dronkenschap de controle over de besturing van zijn pick-up. Het voertuig met vijf inzittenden, inclusief de bestuurder kwam op de berm terecht en sloeg vervolgens over de kop.

Ralim moet daarbij uit het voertuig zijn geslingerd en op de berm zijn beland. De chauffeur en de drie andere mede-inzittende hebben uitwendig bekeken geen letsels opgelopen, maar klaagden van pijn. Na medische behandeling op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn de mede-inzittenden heengezonden. De chauffeur die onder invloed van alcohol verkeerde, werd aan een bloedtest onderworpen, waarna hij ter ontnuchtering werd overgebracht naar het politiebureau.

Na zijn ontnuchtering werd hij voorgeleid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij op grond van artikel 20 lid 3 in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is eveneens na overleg voor obductie in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties