Advocaat Veldkamp: Opgelucht dat het ten einde is
30 Nov, 18:19
foto
Advocaat Henk Veldkamp reageerde heel opgelucht dat het decemberproces eindelijk ten einde is en dat zijn cliënt Jimmy Stolk is vrijgesproken. (Foto: Raoul Lith)


"We zijn allemaal opgelucht, dat eindelijk na zoveel jaren…12 jaren… het ten einde is. En ik denk mijn cliënt natuurlijk ook. Hij is onschuldig, dat blijkt al die tijd dat hij niets, maar dan ook niets en niets te maken had met deze situatie. Hij is dus onschuldig." Zo luidt de eerste reactie van Henk Veldkamp, de advocaat van Jimmy Stolk na de uitspraak gisteren. Stolk is vrijdag vrijgesproken tijdens het 8 decemberstrafproces.

Op vragen van journalisten of hij een vordering tegen de Staat gaat indienen, nu blijkt dat na al die jaren zijn cliënt onschuldig was. Een duidelijk opgeluchte Veldkamp zegt dat hij niet denkt dat hij een vordering gaat indienen. "Ik denk dat we nu verzadigd zijn na al die jaren." Herhaaldelijk liet hij weten heel erg opgelucht te zijn dat het is afgelopen.

Over zijn cliënt Stolk, die altijd is verschenen in de rechtszaal, merkte hij op: "U heeft hem gezien in de rechtszaal, alsof een last van hem werd afgenomen. En hij is altijd verschenen." Voorafgaand aan de zitting vrijdag heeft Veldkamp zijn cliënt voorgehouden dat de kans bestond dat er uitspraak zou komen. Hij adviseerde Stolk dat achter de hand te houden, omdat het ook kon zijn dat het vonnis na drie weken zou vallen.

Acht verdachten tegen wie vrijspraak was geëist, hebben ook vrijspraak gehad. Tegen Etienne Boerenveen was 20 jaar geëist, maar ook hij is vrijgesproken. Zeven personen zijn veroordeeld. Desi Bouterse heeft als hoofdverdachte in het proces de hoogste straf gehad, 20 jaar. De zes anderen zijn gevonnist met straffen van 10 en 15 jaar.
Advertenties