Suriname en India betrekken jeugd bij solar-project
30 Nov, 10:34
foto
Leerlingen van de R.D. Simonsschool zetten solar lampen in elkaar. (Foto's: NII)


Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S&J) heeft in het kader van de 150e geboortedag van Mahatma Ghandi, samen met de ambassade van India in Suriname, het project ‘Solar Urja through Location for Sustainability’ (SOULS) uitgevoerd. De jeugd is de doelgroep van het project, dat is uitgevoerd op de R. D. Simonsschool. Onder begeleiding van enkele trainers hebben de leerlingen solar lampen in elkaar gezet. 

Aan dit project doen een zevental landen mee. Sharad Kumar, vertegenwoordiger van de ambassade van India, is blij met de participatie van Suriname. Hij wenste alle leerlingen succes toe. S&J is in overleg met de ambassade van India om na te gaan hoe dit project ook op andere scholen in de verschillende districten kan worden uitgevoerd. De uitvoering op de R. D. Simonsschool was een pilot en het is de bedoeling Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne ook aan te doen, meldt de voorlichting van S&J, via het Nationaal Informatie Instituut.

SOULS is een initiatief van IIT Bombay welke schone energie helpt leveren aan het land door een duurzaam en gelokaliseerd ecosysteem voor zonne-energie te ontwikkelen. De R.D. Simonsschool is als muloschool, niet beroepsgericht. Directielid Prewien Mohan, gaf aan dat de school zich desondanks heeft gecommitteerd aan het project, omdat naast theoretische kennis het een must is dat jeugdigen nu al getraind moeten worden voor Problem Based Learning and Project Based Learning.
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September