Jarige Rusland (60) voelt zich fit voor wederopbouw land
10 Nov, 14:25
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, met zijn vader Harold Rusland. Er is een dankdienst gehouden in Grun Dyari zaterdagavond. (Foto's: Sabrina Bronne/NPS)


Tijdens de dankdienst rond de 60e verjaardag van NPS-voorzitter Gregory Rusland zaterdagavond in Grun Dyari zijn politieke boodschappen niet uitgebleven. Suriname moet hoop hebben dat er samengewerkt kan worden met andere politieke partijen om het land weder op te bouwen. Het land is een puinhoop geworden,, constateert de jarige voorzitter van de groene partij. Hij voelt zich fit en jong om de strijd verder aan te binden. 

Rusland put inspiratie uit de woorden van dominee Diana de Graven die aangegeven heeft dat er vertrouwen moet zijn in de Schepper dat het goed komt met Suriname. De politicus geeft aan dat als je kijkt naar de situatie in het land, zou je denken dat het land verloren is en dat er niks meer te doen valt. Maar er is hoop dat Suriname te redden valt. De malaise moet worden gestopt. 

Guno Castelen, voorzitter van de SPA, vraagt het volk om op 25 mei 2020 bewust te stemmen op partijen die aangetoond hebben het land op een goede manier te kunnen besturen. Daar is NPS zeker één van. Ondernemers moeten kunnen overleven omdat op een eerlijke manier projecten aan hen toegekend worden. Wetenschappers moeten hun taak kunnen uitoefenen. Werknemers en de mofinawan moeten aan hun trekken kunnen komen. Hij wenst kracht voor Rusland. Hij hoopt dat in zijn nieuw levensjaar de mensen een cadeau geven aan Rusland door bewust te stemmen

VHP-secretaris Ganeshkoemar Kandhai feliciteerde namens de partij de NPS-voorzitter. VHP-leider Chan Santokhi die ook aanwezig was, moest de dankdienst eerder verlaten voor een vergadering in Commewijne. Kandhai merkt op 60 jaar een verleidelijke leeftijd is omdat dan AOV wordt ontvangen. Hij voert aan dat Suriname Rusland nodig heeft om het land naar hogere hoogten te tillen. 

Rusland voelt zich gesterkt door de boodschappen van SPA en NPS. Hij is blij met de aanwezigheid van Castelen na lange tijd in het huis van de NPS. "Ook met uw ondersteuning zullen wij het weer de verantwoordelijkheid op ons nemen om Suriname naar een beter toekomst te brengen," merkt hij op. Over de AOV grapt Rusland dat hij naar het kantoor moet gaan om zich te registeren. In 2015 is gezegd dat het bedrag verhoogd zou worden naar SRD 1000. Het zal Rusland niet verbazen als nu in de komende zes maanden beloofd zal worden om het geld te verhogen naar SRD 2000 om mensen te pakken. "Laat u zich niet pakken," vraagt hij.