Vaticaan lanceert nieuwe 'eRosary' armband
17 Oct 2019, 18:40
foto
De 'eRosary' wordt geactiveerd bij het maken van een kruisteken. (Foto: Vatican News)


Het Vaticaan hoopt technologisch onderlegde jongeren aan te trekken met de lancering van een 'eRosary'-armband, een variant van de rozenkrans of het bidsnoer. De gadget, die US$ 109 kost, kan als armband worden gedragen en wordt geactiveerd door een kruisteken te maken.

Het is verbonden met de app 'Click to Pray eRosary', die is ontworpen om katholieke gebruikers te helpen bidden voor wereldvrede en om over het evangelie na te denken. De app houdt de voortgang van een gebruiker bij en bevat visuele en audio-uitleg van de rozenkrans.

De traditionele rozenkrans wordt gebruikt om gebed en meditatie te bevorderen. De kralen worden geteld terwijl gebeden worden gereciteerd. Gebruikers kunnen kiezen uit drie manieren van bidden. Er is de standaard rozenkrans, een contemplatieve rozenkrans of een thematische rozenkrans.

De rozenkransen bestaan ​​uit 10 zwarte agaat en hematiet kralen, plus een metalen kruis dat beweging detecteert. "Dit project combineert het beste van de spirituele traditie van de kerk en de nieuwste ontwikkelingen in de technologische wereld", zei een persbericht van Click to Pray. Het in Taiwan gevestigde technologiebedrijf GadgTek Inc heeft de gadget ontwikkeld, die waterbestendig is en compatibel is met Android- en iOS-smartphones.

Dit is niet de eerste keer dat de katholieke kerk heeft geprobeerd om jongeren met technologie aan te trekken. In 2018 lanceerde een katholieke evangelische groep 'Follow JC Go!', een christelijke versie van de enorm succesvolle Pokemon Go-game-app. Het laat spelers heiligen of Bijbelse karakters "vangen", in plaats van monsters.
Advertenties