Vader: 'Ik wilde mijn kind niet vermoorden'
15 Oct, 08:34
foto


Shafiek B. en Warsha B. wordt verweten dat ze hun vijf maanden oude baby Riley, zwaar mishandeld hebben waardoor het kindje is overleden. In zijn laatste woord zei de vader, Shafiek B., op de rechtszitting dat hij de baby niet zou vermoorden en dat hij niet met opzet het leven van het kind heeft ontnomen. Tegen de vader is er acht jaar celstraf geëist en tegen Warsha B., de moeder is er vrijspraak gerekwireerd. 

Advocaat Nalinie Ramnarain die Shafiek B. juridisch bijstaat, voerde aan dat de moeder van deze verdachte gehoord is, maar geen proces-verbaal te vinden is in het dossier. Officier van justitie Astrid Niamat merkte op dat de verdachte eerst ontkende, maar later bekende dat hij het kindje zwaar lichamelijke letsels had toegebracht. Hij sloeg de baby overal waar hij vlees zag: op haar wangen, billen, dijen, armen. Hij mishandelde de baby zo hard dat zijn vingertoppen hem pijn deden. Ook keek hij recht in de ogen van het kind en voelde geen medelijden met haar, terwijl het kindje huilde. Op 28 oktober zal de kantonrechter uitspraak doen in deze zaak. 

Het kind was met ernstige letsels in februari 2018 binnengebracht bij de Spoedeisende Hulp. Na verklaringen van getuigen werden de ouders van Riley aangehouden. Beiden legden tegenstrijdige verklaringen af over de letsels op het lichaam van het kind. Het kind had uitwendig een bijtwond in haar gezicht en een blauwe plek op het voorhoofd. Verder vertoonde de baby die niet bij haar bewustzijn was, constant stuiptrekkingen. Volgens de arts had Riley ook inwendige letsels opgelopen. Het slachtoffer raakte in coma en overleed in het ziekenhuis.


Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May