PL: Vraag naar eenheidscentra/distributiepunten
10 Sep, 22:33
foto
De PL heeft te Trisnoweg, Meerzorg een kern en een distributiecentra geopend.


Vanuit de kernen van de Pertjajah Luhur (PL) is de vraag groot om in hun buurt of ressort een eenheidscentrum annex distributiepunt van basisgoederen op te zetten. De partij heeft zich daarom voorgenomen zoveel mogelijk te voorzien in de behoefte van de meer dan 200 kernen die de partij telt.

In het weekend is een kern geinstalleerd aan te Trisnoweg te Meerzorg. Tegelijkertijd heeft de partij haar zoveelste eenheidscentrum/distributiepunt in Meerzorg geopend. Eerder waren aan de hoofdweg en aan de Gotong Royongweg ook dergelijke centra opengesteld. In Commewijne komen Tamansari, Lust en Rust en Nieuw Amsterdam nog aan de beurt. Te Saramacca staatn Sidoredjo en Jarikaba op de lijst evenal de ressorten in Nickerie.

"We zijn continue bezig. De opening van zo’n centrum hoeft niet in het weekend te zijn, maar kan gewoon elke dag. Het streven van ons dat we alle kernen die we hebben voorzien van zo een ressortcentrum", zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Het eenheidscentrum is vooral een plek waar de kern van de buurt of de kernen van de buurt bij elkaar kunnen komen en eventueel vergaderingen kunnen beleggen met de mensen van de buurt, om aan te horen wat de behoeften en de noden zijn. “Van daaruit nemen we deze behoeften en noden mee, zodat wij die nodige veranderingen waar mogelijk kunnen brengen voor het volk. Het zal ook bijdragen dat wij het volk beter kunnen bereiken," stelt Somohardjo. Hij vindt dat mensen elkaar ook fysiek moeten ontmoeten naast social media, whatsapp en al de technologische mogelijkheden. De onderlinge eenheid versterken blijft het belangrijkste doel van het eenheidscentrum. De distributie van basisgoederen komt volgens de PL-voorman op de tweede plaats. "Wij gaan de winkels niet beconcurreren. Ons distributiepunt is maar één keer per week open. Wie basisgoederen heeft besteld, kan die goederen op die ene dag bij zo een distributiepunt afhalen."

PL-ondervoorzitter Nasier Eskak zegt dat de partij overtuigd is dat zij vanuit haar slogan 'Samen doen, is samen winnen' goede resultaten kan bereiken. "En als de mensen hier komen en de goederen tegen de kostprijs kunnen betrekken, goederen die gesubsidieerd worden door de partij, dan is dat een manier waarop wij als PL het volk tegemoet kunnen komen, ondanks het feit dat we in de oppositie zitten." Hij merkt op dat de prijzen van goederen bijkans elke dag   stijgen zonder dat de overheid er iets tegen doet om dat te beteugelen.