Best geslaagden PTC krijgen grondpapieren
07 Sep 2019, 22:49
foto
37 geslaagden van PTC hebben vrijdagavond hun bul ontvangen. (Foto's: René Gompers)


Voor de zes best geslaagde Bachelors en de enige Master van de Polytechnic College Suriname (PTC), is het dubbelfeest. Behalve hun diploma hebben ze ook een stuk grond ontvangen. Althans, een envelop met stukken die hen verzekert van een lap grond op Reeberg, Wanica. De overheid wil het tot beleid maken dat best geslaagden van hogere opleidingen, automatisch in aanmerking komen voor een perceel.

Vrijdagavond hebben 37 afgestudeerden van PTC, op de school hun bull ontvangen. In totaal zijn er dit jaar meer dan honderd personen afgestudeerd aan PTC. Bij de vorige diploma-uitreiking in april, toen het grondenproject is gelanceerd, heeft de overheid ook percelen aan de zeven best geslaagden cadeau gedaan. Het project is tot stand gekomen door Stichting Studenten Welzijn en Huisvesting en ROGB. Vrijdag zijn de enveloppes met de grondpapieren uitgereikt door ondervoorzitter van de Assemblee Melvin Bouva en minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer(ROGB).

Soerdjan licht toe wat er in de enveloppen zit. “Het is geen bereidverklaring, het is een bewijs dat deze studenten zich mogen aanmelden. Hun zaken worden dan met de meeste spoed in orde gemaakt. Dat is alvast een houvast, we kunnen no way back.” De gronden liggen op Reeberg in het district Wanica. Bouva geeft aan dat er vooralsnog  twee tot drie jaren grond ter beschikking is.  Het project is gericht op afgestudeerden van hogere publieke opleidingen, deelt hij mee: “In eerste instantie is het voor de universiteit, PTC, AHKCO en IOL. Bouva benadrukt dat het om een proefproject gaat. De bedoeling is dat het tot beleid verheven wordt. De volgende uitreiking vindt plaats op het IOL, kondigt Bouva aan. “Het zou in deze tijd gebeuren, maar de school is met vakantie.”

De beste van de best geslaagden is Jessica Imanredjo. Zij heeft Informatie - en Communicatie Technologie (ICT) gestudeerd. Imanredjo en vijf andere bestgeslaagden zijn op het podium geroepen om hun grondpapieren te ontvangen. Bouva en Soerdjan hadden precies  zes enveloppes bij zich. Na de overhandiging heeft de minister Prithvi Jairam toegevoegd. Hij is bij deze uitreiking de enige met een Master of Business Administration in Innovation & Technology. De titel van zijn afstudeerscriptie is ‘Duurzame ontwikkeling van Hoogland rijstsector in Suriname.’ Soerdjan: “Ik heb geen enveloppe voor hem nu, maar ik doe de toezegging. Hij is de eerste van zijn groep, daarom komt hij ook in aanmerking voor een bouwkavel.”

René Gompers
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November