Volksgezondheid oppert beurzen uitgelote medische studenten
29 Aug 2019, 03:09
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid. (Archieffoto)


Het ministerie van Volksgezondheid zal studenten die niet ingeloot zijn voor de studie Geneeskunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) oproepen om zich te registreren. Deze studenten, die hun droom waar willen maken, kunnen een beurs krijgen om de studie geneeskunde te doen in Cuba, Servië en mogelijk ook in Estland en Rusland. Dit zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Het ministerie heeft reeds studenten in Cuba en Servië die de bovengenoemde studie doen. Volgens Elias doen deze studenten het goed en met de desbetreffende landen is er ook nauw contact over de voortgang van de studie van hen. Elias vraagt elke student die voldoet aan de eisen, de studie geneeskunde wil doen en niet ingeloot is, zich te registreren op het ministerie.

De eis voor de aanmelding is dat de student een S-pakket heeft, geen cijfer lager dan zes heeft en voor de vakken wiskunde, natuurkunde, biologie en scheikunde tenminste 24 punten heeft. Nadat het ministerie de screeningsprocedure heeft doorlopen, zullen de studenten opgeroepen worden voor verdere afhandeling van het studieproces. De eerste groep kan mogelijk al in november afreizen om de studie aan te vangen.

Momenteel heeft het ministerie vijftien studenten in Servië en twintig in Cuba die een beurs van Volksgezondheid gehad hebben om in deze landen Geneeskunde te studeren. Cuba heeft meer Surinaamse studenten, omdat een deel ook via het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur een beurs gehad heeft. Elias vindt het jammer dat studenten die heel graag Geneeskunde willen studeren, hun droomstudie moeten opgeven. De bewindvoerder zegt dat hij alles op alles zal doen om zoveel mogelijk studiebeurzen te krijgen, zodat steeds meer studenten hun droomstudie kunnen voltooien in het buitenland. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May