Brand verwoest Belastingkantoor Curaçao
24 Aug, 22:33
foto
De vlammen hebben een afdeling van het Belastingkantoor van Curaçao vernietigd.


De grote brand die Curaçao heeft opgeschrikt, is onder controle. De brand ontstond in het kantoor van de Belastingdienst aan Regentesselaan te Willemstad. Vooral de voorzijde van het gebouw is het prooi geworden van de vlammen. De oorzaak van de brand is na twee dagen nog niet bekend. Minister Kenneth Gijsbertha van Financiën zegt aan het Antilliaans Dagblad (AD) dat niets wordt uitgesloten  bij het onderzoek naar de oorzaak van deze brand.

De brand begon twee dagen geleden om 3.00 uur in de ochtend. De begane grond is verwoest. Autoriteiten in Curaçao melden via de lokale media dat de brand nu geheel onder controle is. De politie heeft camerabeelden in beslag genomen om na te gaan of de beelden meer informatie kunnen verschaffen over de oorzaak van de brand.

Volgens AD is de afdeling waar de Ontvanger van Belastingen met 50 personen zit, verwoest. Deze afdeling schrijft personen aan om hen te herinneren dat ze aan hun belastingverplichtingen moeten voldoen. Het vermoeden bestaat dat de brand mogelijk gesticht is, omdat privédocumenten van overheidsdirecteuren zouden zijn uitgelekt. Hiertegen is er een onderzoek gaande. De minister van Financiën zei aan AD dat het onderzoek toch voortgang zal hebben en dat belastingplichtigen toch zullen moeten betalen, ook al is er nu een gebrand gebouw. Het is nog niet bekend hoeveel de schade bedraagt.

Een bewoner vertelt aan Starnieuws dat de Belastingdienst gesloten is voor het publiek. Dit hebben de autoriteiten bekendgemaakt via de lokale media. Door de brand zijn ook  bepaalde handelszaken in Punda gesloten. Hij is ervan overtuigd dat de brand een domper zal leggen op het toerisme op het eiland. De bewoner deelt mee dat de autoriteiten aangegeven hebben dat de rookontwikkeling die ontstaan was, niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens. Hij verwoordt de vermoedens die er leven: brandstichting om belasting te ontduiken, door vooral ‘hoge pieten’ van het eiland.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February