Gajadien: Negatieve verwachting Fitch was te verwachten
22 Aug, 02:47
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Dat ratingbureau Fitch de economische verwachting van Suriname negatief heeft bijgesteld, was te verwachten volgens Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) tevens lid van de vaste commissie van Financiën. "Wij merken nog steeds dat er enorme tekorten zijn op de lopende uitgaven van de overheid. Het tekort voor het eerste halfjaar is SRD 1,6 miljard op kasbasis, zegt de politicus aan Starnieuws. De regering zoekt steeds alle soorten constructies om geld te lenen. 

Gajadien stelt dat er nog steeds geen duidelijkheid is gegeven over de bijkans 80 miljoen euro lening bij twee lokale banken. Na maximale benutting van de monetaire financiering vanuit de Centrale Bank van Suriname worden er constructies bedacht via de lokale banken. Het Assembleelid zegt zich terug te kunnen vinden in de bevinding van Fitch welke verwacht dat het overheidstekort voor zowel in 2019 als 2020 ruim 10% van het BBP blijft. Dit, mede met de hogere uitgaven in verband met de komende verkiezingen en alle achterstallige betalingen.

Dat autoriteiten in het land alle moeite doen om de trend van onze economie goed te praten, vindt Gajadien een misleiding naar het volk toe. "Terwijl men weet dat onze overheidsinstituten corrupt en zwak zijn, wordt de vinger niet op de juiste plek gelegd. Terecht is er groei in onze inkomsten, maar dat garandeert niet dat het volk het beter gaat hebben", benadrukt de VHP-topper.

Gajadien stelt dat de regering-Bouterse met zoveel inkomsten geen verbetering in de leefomstandigheden van het volk heeft kunnen brengen. Hij verwacht evenmin dat de regering in staat is om in de toekomst het lot van het volk te verbeteren. Integendeel wordt er een verspillend beleid gevoerd door de regering, meent de politicus. 

Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February