SLM bant Apple Macbook Pro 15" aan boord
22 Aug, 00:59
foto


Op alle vluchten van Surinam Airways zijn vanaf afgelopen weekend alle Apple MacBook Pro 15"  laptops verboden. Orlando Mahendrepersad, director of Safety & ERP bij de SLM, zegt dat SLM  Safety Alert is uitgegeven voor alle soorten van deze Macbooks die tussen 2015 en 2017 zijn vervaardigd.

De apparaten mogen ook helemaal niet aan boord, niet als bagage. Dus niet in de handbagage en ook niet in de laadruimte. De  Federal Aviation Administration (FAA) heeft het verbod opgelegd nadat Apple Inc. deze apparaten heeft teruggeroepen. De batterijen van deze apparaten kunnen vlam vatten als ze oververhit raken. Ook de European Union Aviation Safety Agency (EASA) heeft eerder deze maand een waarschuwing gegeven. Om te weten als de MacBook een gevaar vormt, wordt verwezen naar de Apple website.

De SLM heeft ook speciale instructies uitgevaardigd voor zowel het grond- als vliegpersoneel. Het komt erop neer dat zij alles moeten doen om passagiers die met de Apple MacBook Pro 15"  laptops aan boord willen, te weren. Mochten de apparaten op één of andere manier toch in het vliegtuig zijn, dan heeft het vliegpersoneel hiertoe speciale instructies meegekregen.

De SLM stelt dat dit verbod mogelijk voor heel wat ongemak of ongerief zal zorgen bij enkele passagiers. Het bedrijf stelt echter de veiligheid van alle passagiers en het toestel op de eerste plaats. Aan reizigers wordt gevraagd deze veiligheidsinstructies strikt te volgen.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February