LVV verstrekt 250 visvergunningen in Coronie en Nickerie
18 Jul 2019, 00:54
foto
Vissers nemen hun vergunning voor 2019 in ontvangst. In Coronie en Nickerie zijn meer dan 250 vergunningen verstrekt. (Foto: LVV/NII)


In Coronie en Nickerie heeft de afdeling visvergunningen van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), ruim 250 visvergunningen verstrekt voor 2019. In de categorie binnenwateren visserij bekend als BV, zijn 5 spannet, 5 lijnnet, 6 drijfnet, 40 Fuik, 26 sleepnet en 71 kieuwnet vergunningen verstrekt. In de categorie kustvisserij bekend als SKB, zijn in Nickerie 98 vergunningen verstrekt, terwijl er in het district Coronie 2 SKB  en 1 BV vergunning aan belanghebbenden zijn uitgegeven. Echter bestaat er geen ruimte voor nieuwe aanvragen, vanwege de landelijke ordening welke opgang wordt gebracht.

Minister Rabin Parmessar had de sector beloofd dat indien aan alle voorwaarden is voldaan, hij over zou gaan tot het tekenen van de vergunningen. Volgens Nelia Finisie van de afdeling visvergunningen, is er een vastgestelde procedure voor het verlengen van een visvergunning. Voor wat het Bigipan gebied betreft, is er enige ordening gebracht in het vergunningenbeleid. Was het vroeger zo dat met één en dezelfde vergunning vissen en garnalen mochten worden gevangen, is het nu opgedeeld in 2 aparte vergunningen, meldt LVV via het Nationaal Informatie Instituut. 

De samenwerking met de visserijsector in Nickerie is de afgelopen maand opgevoerd zegt Abas Noredjo voorzitter van de Coöperatie Ontwikkeling Visserijsector Nickerie. De afdeling visserij treedt op geregelde basis in overleg met de coöperatie. Abas ervaart de nieuwe ontwikkelingen in de visserijsector, als zeer positief. Het stemt hem goed dat de vissers nu over hun visvergunningen beschikken. Minister Rabin Parmessar zegt voornemens te zijn er alles aan te doen dat de visvergunningen voor het jaar 2020 reeds in januari kunnen worden verstrekt. 
Advertenties