PL geeft leden forum om voor anderen op te komen
15 Jul, 23:06
foto
Partijtoppers van Pertjajah Luhur feliciteren de nieuwe leden die worden verwelkomd te Koewarasan.


De Pertjajah Luhur (PL) geeft haar leden en allen die zich bij de partij willen aansluiten een forum om voor anderen te kunnen opkomen. “Je krijgt bij ons een positie waar je kunt opkomen voor de belangen van het volk”, zei PL-ondervoorzitter Nasier Eskak afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst te Koewarasan. 

Eskak zei dat de hedendaagse politiek van Suriname een politiek van polarisatie, van verdeeldheid is. “Recent zijn mensen van ons weggegaan voor een Ford Ranger en anderen weer voor geld. Dat is de wijze waarop tegenwoordig politiek wordt bedreven. Mensen worden gekocht en omgekocht. Met veel beloften worden mensen overgehaald de overstap te doen naar een andere partij, alleen om een ander te breken. Dat doen wij niet. Wij bieden de mensen een forum aan. Kom. En als we winnen, kun je namens je mensen praten en hun belangen behartigen”, zei hij. 

Verbinden en samenwerken
Tegenover de kersverse kern, die vooral uit jongeren bestaat, zei Eskak dat de partij geen mensen bijeen harkt om een andere partij kapot te maken. “Integendeel. We willen met elkaar samenwerken. Dat is de strategie van verbindingen maken. Dat is de werkwijze, die heeft gemaakt dat de PL zich tot nu toe staande heeft kunnen houden, ondanks de vele tegenslagen, ondanks het verraad dat heeft plaatsgevonden, ondanks de misleidingen die zijn geweest”, gaf de PL-ondervoorzitter de kernleden mee. Het op hoge posities plaatsen van personen van diverse etnische afkomst, zoals de partij dat in de afgelopen jaren heeft gedaan met onder anderen Sylvia Kajoeramarie, Sandra Lee en Abigail Lie A Kwie, zou niet mogelijk zijn zonder verbindingen te maken. Eskak merkte op dat de herdenking van Javaanse Immigratie op 9 augustus vooral voor de nakomelingen van de Javaanse immigranten een bijzondere dag is, maar dat de PL deze dag wil vieren met elke Surinamer, ongeacht diens afkomst.

Hosselcultuur 
Als voorzitter van de PL-partijraad gaf Hendrik Setrowidjojo de nieuwe kernleden mee dat iedereen de gelegenheid krijgt om deel uit te maken van de structuren van de partij. Hij zei dat deze regering het volk in een hosselcultuur heeft gebracht, in een situatie waar veel mensen er twee tot drie banen op na moeten houden om eten op tafel te kunnen zetten en niets meer kunnen sparen. “Dit kan niet zo doorgaan”, stelde Setrowidjojo. Hij zei dat het pakkettenbeleid dat de regering nu hanteert helemaal niet duurzaam is en vroeg de mensen om bij zichzelf na te gaan wat er met deze pakketten zal gebeuren na de verkiezingen van 2020. “Kijk naar de stakingen die nu plaatsvinden. De ontevredenheid wordt groter. We moeten met onze aanwezigheid op 9 augustus demonstreren dat we het niet eens zijn met dit beleid dat ons zo ernstig heeft verarmd”, liet de PL-partijraadvoorzitter optekenen. 

Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January