CBvS: Geen sprake van devaluatie SRD
10 Jul 2019, 00:44
foto


De officiële wisselkoers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is nog steeds SRD 7.520 voor de verkoop van de US-dollar. "Er is geen sprake van devaluatie van de SRD," benadrukt directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken, Maikel Soekhnandan, in gesprek met Starnieuws. Hij benadrukt dat de koersen juist een dalende trend vertonen. De goudverhandelingskoers is SRD 8.10 voor de verkoop en SRD 7.95 voor de aankoop van de US-dollar. 

Soekhnandan merkt op dat dagelijks de valutamarkt gemonitord wordt. Nagegaan wordt welke koersen de verschillende cambio's en banken hanteren. Het beleid van de CBvS is erop gericht om de koers successievelijk omlaag te krijgen. De gemiddelde aankoopkoers voor de cash US$ is SRD 8.00 en de verkoop SRD 8.15. De aankoopkoers van de euro is gemiddeld SRD 8.50 en verkoop is SRD 8.60. Er is duidelijk een daling te merken. Om de koersen omlaag te brengen, worden verschillende beleidsinstrumenten ingezet. Er wordt tegen de CBvS-koers valuta beschikbaar gesteld voor medicamenten, basisgoederen, cement en andere essentiële inkopen. Via de handelsbanken worden de importen gedaan. Er is een goed overzicht volgens de directeur over de importen die plaatsvinden. 

De goudsector heeft een eigen verhandelingskoers. Deze wordt ook dagelijks bijgehouden omdat deze koers ook impact heeft op de economie, met name ook de visserij- en houtsector. Ook hier is een lichte daling te merken, benadrukt Soekhnandan. "Alle speculaties over een op handen zijnde vermindering van de waarde van de Surinaamse munt is uit de lucht gegrepen", benadrukt de banktopper. 
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December