Levensbedreigende regens teisteren Washington
09 Jul, 05:39
foto

Een auto is gevangen in vloedwater op de Clara Barton Parkway nabij Washington. (Foto: Reuters)


Hevige regen heeft veschillende delen van de Amerikaanse hoofdstad, Washington, D.C., maandag ontregeld. Binnen een uur was een dagelijks record aan diggelen geslagen. Er moesten 15 spoedreddingen worden verricht uit gestrande voertuigen. De regen veroorzaakte ook een lekkage in het Witte Huis.

"Dit is een levensbedreigende situatie. Zoek nu hoger terrein!," waarschuwde de National Weather Service (NWS) te midden van stortregens die binnen een uur 8,4 cm op Reagan National Airport achterliet. Het vorige record van 5,6 cm in één uur uit 1958, sneuvelde.

Het was de zevende-natste dag in juli sinds de registratie begon in 1871, zei NWS meteoroloog Marc Chenard. "Ze hebben hun dagelijks record binnen een uur verbroken," zei hij. Er werd nog meer neerslag verder naar het noordwesten genoteerd, in Arlington, Virginia, waar ongeveer 12,7 cm viel van 9 tot 10 uur 's ochtends, zei Chenard. De regens verminderden tegen laat in de ochtend en zouden naar verwachting tegen het middaguur ophouden, zei hij.

Waterstromen stroomden door het plafond van metrostations en grote wegaders naar de topmusea en gedenktekens van Washington, gingen dicht vanwege hoog water. Plaatselijke reddingswerkers meldden dat ze verschillende personen uit auto's moesten redden. Tegen de middag zeiden brandweerlieden en hulpwerkers dat  ze 15 chauffeurs hadden gered.

Brandweerlieden gebruikten gele rubber reddingsboten om mensen te redden die vastzaten in het overstromende water. Op Twitter gingen afbeeldingen viraal van een zeer natte vloer onder bureaustoelen en bureaus in de benedenruimten van 1600 Pennsylvania Avenue. 'Het Witte Huis lekt', twitterde journalist Betsy Klein met de foto.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May