ABOP blij met toegezegde steun van Matawai
01 Jul 2019, 06:34
foto
De kerninstallatie vergadering van de ABOP van afgelopen zaterdag in Nieuw Jacob kondre is behoorlijk druk geworden.


Uit verschillende hoeken uit het Boven Saramacca gebied is afgelopen weekend duidelijk gemaakt aan de partijleiding dat ABOP mag rekenen op de ondersteuning van de Marronsstam, Matuariërs of te wel Matawai in Sipaliwini. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk is hoopvol gestemd over de 'ABOP Matawai Tour' waar de kerninstallatie druk werd bezocht. Als klap op de vuurpijl is Gracia Emanuels (ex-districtscommissaris) van de NDP geïntroduceerd als nieuw lid van de partij. Ze mag van de partij samen met een andere oude stonfutu van de NDP, Jerry’ Thompson’ Broow, en trekker Orpheo Lavanti, het politieke werk voor de ABOP in dit gebied doen. 

Emanuels werd met open armen ontvangen samen met een grote groep stamgenoten die de NDP vaarwel heeft gezegd. Volgens haar is ze nu pas thuis en voelt zij zich warm verwelkomd. Ze wist niet dat de partij zowel dynamisch als ontwikkelingsgericht was en dat vooral de voorzitter het hart op de juiste plaats heeft. "Het is tijd dat we nu één vuist maken", gaf ze aan. "Wat deze regering niet voor ons kon doen, zal de ABOP wel in staat zijn te doen",  verzekerde ze haar gehoor.  Volgens Brunswijk en gevolg hebben de mensen de boodschap begrepen. “De ABOP staat voor ontwikkeling en bevrijding in alle facetten en heeft oor en oog voor het binnenland. "Willen ze waarachtige ontwikkeling dan rest hen geen keus", meent hij. De mensen van dit gebied hebben hun noden kenbaar gemaakt aan de partij. Vooral de jongeren geven aan dat ontplooiingskansen hen worden ontnomen. Ook de goudkoorts die heerst in dit gebied, moet volgens hen goed aan banden worden gelegd. 

De ABOP heeft op 27 juni een dorpsvergadering belegd waar twee kernen van Pusugrunu en Boslanti zijn geïnstalleerd. Zaterdag is de ABOP caravan getogen naar Nieuw Jacob Kondre waar de dorpen Bilawatra, Baling en Misalibie ook zijn meegenomen. In dit gebied zal Thompson als ressortvoorzitter fungeren. Enkele kernen zijn hier geïnstalleerd. Thomspon zegt dat de huidige regering waar Matawai haar vertrouwen in had gesteld, er een potje van heeft gemaakt. “De situatie in het land wordt volgens hem steeds erger en uitzichtloos. Hieraan moet er een halt worden toegeroepen. Wij staan als één man achter ABOP en als het aan de Matawai ligt, mag ABOP rekenen op de tweede zetel in Sipaliwini.”
Advertenties