Breaking: EITI heft schorsing Suriname op
17 Jun 2019, 10:49
foto
De 'board' van de De Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft de schorsing van Suriname opgeheven. Van l-r: Daniela Herkul (Staatsolie), minister Gillmore Hoefdraad, EITI-topman Fredrik Reinfeldt en Francisco Paris van EITI secretariaat.


De Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft de schorsing van Suriname door de late aanlevering van data opgeheven. Dit heeft de topman van EITI, Fredrik Reinfeldt, tijdens een onderhoud met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in Parijs, meegedeeld. 

Hoefdraad heeft een uiteenzetting gegeven van de laatste economische ontwikkelingen en benadrukt de vastberadenheid van Suriname op weg naar verdere transparantie in data samenstelling en data verschaffing volgens internationale standaarden. De minister gaf aan dat Suriname volledig achter EITI staat en memoreerde het harde werk dat het Multi Stakeholders Group onder leiding van directeur Dave Abeleven van Natuurlijke Hulpbronnen heeft geleverd om de data conform internationale standaarden samen te stellen en te presenteren.

EITI-topper Reinfeldt onderkent de inspanningen van Suriname en was verheugd om de minister te informeren dat de board de schorsing had opgeheven. Hij gaf ook aan dat het voor veel landen een uitdaging is om aan de strakke internationale standaarden te voldoen en complimenteerde Suriname voor het kunnen bereiken van dit doel. Suriname kan rekenen op de steun van de EITI-gemeenschap op weg naar verdere verbetering van zijn data standaarden. De minister overhandigde Reinfeldt een exemplaar van het rapport en de publicatie.