Santokhi schenkt zwemvesten voor dorpen Coppename
10 Jun 2019, 00:56
foto
Chan Santokhi (midden), voorzitter van de VHP, heeft zondag zwemvesten geschonken voor leerlingen en leerkrachten van Donderskamp, Cornelis Kondre en Kalebaskreek.


Leerlingen en leerkrachten van Donderskamp, Cornelis Kondre en Kalebaskreek hebben zondag 110 zwemvesten ontvangen van VHP-voorzitter Chan Santokhi. Na het drama, waarbij eind vorig jaar twaalf personen in de Coppenamerivier omkwamen door het zinken van een boot, beloofde Santokhi dat een project uitgevoerd zou worden, waarbij elk varend schoolkind over een zwemvest moest beschikken. Onder de slachtoffers bevonden zich ook kinderen. "Ik hoop dit project nog steeds af te ronden met de steun van donoren," merkt Santokhi op bij de overdracht van de eerste zwemvesten zondag in het Christophorus Internaat. 

Om te voorkomen dat mensenlevens verloren gaan, moet er preventief worden opgetreden, vindt de voorzitter van de VHP. Ter voorkoming van partijpolitieke inmenging, is besloten twee onafhankelijke stichtingen te belasten met dit project. Verschillende organisaties werden benaderd om de helpende hand te reiken. Het projectdossier is afgerond, maar het vinden van financiering gaat toch moeilijker dan werd gedacht, ondanks toezeggingen die waren gedaan. 

Intussen is besloten om het project bij delen te realiseren met inzamelingen die gehouden worden. "Het preventief optreden en behoud van mensenlevens, stijgen boven de partijpolitiek uit", zegt Santokhi die heeft gemerkt dat politieke invloeden een rol spelen bij de uitvoering van het project. "Hoewel ik voorzitter van de VHP ben, wordt dit project uitgevoerd uit humanitaire overwegingen," stelt hij. 

Naast de 110 zwemvesten voor de drie dorpen, zijn er ook twintig reddingsboeien geschonken die verdeeld zullen worden onder de boothouders die het watertransport in het gebied onderhouden. Aan de schoolleider van Donderskamp, Ignatius Mande, werd tevens een hoeveelheid verzamelde nieuwe en gebruikte kleding verstrekt voor kinderen in de dorpen, die deze goed kunnen gebruiken. Met de schenking zijn de kinderen in ieder geval voor het komende schooljaar van voldoende gymtruitjes voorzien. De schoolleider bedankte Santokhi voor de geste die bijdraagt tot het welzijn van de kinderen. 

Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May