Braziliaanse man dodelijk verwond door landgenoot
13 May 2019, 20:30
foto


De 47-jarige Braziliaan José Modesto Da Costa Filho is zaterdag overleden door een steekpartij in het goudconcessie gebied Tabuca in het district Brokopondo. De recherche van Regio Midden bijgestaan het Regio Bijstand Team Midden en de Forensische Opsporingsdienst, deden de plek aan. Het levenloze lichaam van het slachtoffer werd ter plaatse aangetroffen. 

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. De man is neergestoken door de 32-jarige Antonio, S. die ook een Braziliaan is. Verder is naar voren gekomen dat de dader vermoedelijk een relatie had met de vriendin van José Modesto Da Costa Filho. 

De mannen kregen een woordenwisseling. Op een bepaald moment haalde Antonio S. een scherp voorwerp te voorschijn waarmee hij het slachtoffer steekverwondingen toebracht. Na zijn daad ging hij weg van de plek van het gebeurde kennelijk met de bedoeling om uit handen van de politie te blijven.

Door goede informatie van de plaatselijke bewoners en snel en kordaat optreden van de Recherche Regio Midden en RBT Midden is de verdachte Antonio S. binnen 24 uur aangehouden in het dorp Misalibi, meldt de politie Public Relations. 

Het scherpe voorwerp, waarmee Antonio S. het strafbare feit gepleegd heeft, is op hem aangetroffen en in beslag genomen. Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen en Antonio S. is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. 

Saturday 30 May
Friday 29 May