Jongere zus minister Gopal wordt RGD-directeur
17 Apr 2019, 02:47
foto


Sebita Gopal (29), een jongere zus van de minister van Sport en Jeugdzaken, zal vanaf vanmiddag de scepter zwaaien bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Directeur Edwin Noordzee zal zijn krachten geven op het ministerie van Volksgezondheid.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid wil de naam van de opvolger van Noordzee niet prijsgeven tegenover Starnieuws. "De overdracht vindt woensdag om 12.00 uur plaats," zegt hij. De bewindsman zegt dat Noordzee uitgeleend was aan RGD. Elias is blij dat hij Noordzee kan inzetten voor andere projecten.

Noodzee zal het Milagros-project gaan trekken. Hij moet vijftig artsen uit Cuba klaarstomen om meteen in het veld te kunnen werken. Daarna zal hij 140 Cubanen inwerken om het Wanica Ziekenhuis te gaan draaien.

De nieuwe RGD-directeur moet vooral de 'primary health' versterken. Zij moet ervoor zorgen dat de RGD-poli's goed voorzien zijn van medicamenten. Een aantal bestaande strategische poli's moet 24 uur per dag open zijn, zegt de minister. "Wij hebben een jonge dynamische dame aangetrokken om RGD te draaien," zegt Elias. Zij heeft een economische achtergrond.

Saturday 30 May
Friday 29 May