Minister Pengel: Niet waar dat ik wil bedanken
16 Apr 2019, 00:41
foto
Minister Patrick Pengel tijdens de opening van de Beekhuizenbrug zaterdag. (Foto: René Gompers)


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zegt in gesprek met Starnieuws dat speculaties over dat hij wil bedanken om gezondheidsredenen, helemaal niet waar zijn. "Ik ben wel succesvol aan het herstellen van een zware griep. Ik ben sinds enkele weken weer aan het werk," zegt de bewindsman.

"Mijn gezondheid bespreek ik alleen met mijn arts dus er kan geen enkele bron zijn die het gerucht feitelijk kan onderbouwen. Volgens mij zag ik er zaterdag, bij de officiële ingebruikname van de Beekhuizenbrug ook niet ziek uit. Ik voel me goed en ik ben gemotiveerd met mijn team op OWTC aan het werk. We hebben een aantal lopende en startende projecten die onze volle aandacht vergen om deze binnen tijd en budget kwalitatief goed op te leveren," zegt Pengel.

Op de vraag of hij de termijn van vijf jaar wil volmaken, zegt de minister dat hij de job voor de volle termijn begonnen is. "Ik wil dus, zoals beloofd aan de mensen die mij gevraagd en voorgedragen hebben, vijf jaren mijn krachten voor mijn land geven op deze manier. Mijn naam wordt bij elke potentiële reshuffling genoemd onder vermelding van ‘doorgaans goed geïnformeerde bronnen’, dus ik ben de geruchten al gewend. Indien de president het nodig acht mij te vervangen, ben ik nuchter genoeg te weten dat het ‘part of his job’ is en leg ik mij daar ook bij neer. Dan ga ik naar de volgende uitdaging in mijn carrière," zegt Pengel.
Advertenties