Acht jaar cel geëist voor misbruik stiefdochters
16 Apr 2019, 03:07
foto


Robby S. heeft op de rechtszitting maandag een celstraf van acht jaar tegen zich horen eisen. De man wordt verweten dat hij seksuele handelingen heeft gepleegd met twee stiefdochters van hem in de periode van januari tot en met 31 december 2017 in het district Para. Officier van justitie (ovj), Shanta Mahadew, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Beide slachtoffers zijn zusters van elkaar. Een zus van deze meisjes deed aangifte tegen de stiefvader.

Een van de stiefdochter verklaarde dat ze negen jaar oud was toen de verdachte de seksuele handelingen pleegde. Hij deed het toen niemand anders op dat moment thuis was. De familie hield hij voor dat hij het kind voor een ‘wasi’ naar Afobaka bracht. Daar misbruikte hij het meisje. Mahadew benadrukte dat de meisjes consistente verklaringen hebben afgelegd. De ‘wasi’ moest zogenaamd dienen om het kwade weg te wassen. De ovj gaf aan dat de meisjes zelfs bij de confrontatie met de verdachte niet afweken van hun verklaringen.

De openbare aanklager voerde aan dat Robby S. de meisjes als zijn eigen kinderen had moeten beschouwen en hen juist in bescherming had moeten nemen. Integendeel, de man misbruikte hen. Op 6 mei zal zijn advocaat pleiten in deze strafzaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May