Sporters gehuldigd; geld overgemaakt voor World Games
28 Mar 2019, 01:44
foto
De medaillewinnaars tijdens de World Games in Abu Dhabi/Dubai. De Special Olympians zijn met 15 medailles naar huis teruggekeerd.


De Special Olympians en de World Muay Thai Federation gouden medaillist, Nigel Deel, zijn door Sport en Jeugdzaken gehuldigd. De sporters hebben dinsdag een certificaat van waardering, een bloemstuk en een diner in Lucky Twins aangeboden gekregen. Het eerder toegezegd bedrag van SRD 100.000 bestemd voor de Special Olympics World Games heeft de overheid ook reeds overgemaakt.

De groep van 13 Special Olympians is teruggekeerd van de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi met 15 medailles te weten 6 goud, 6 zilver en 3 brons. Nigel Deel, heeft in Bangkok, Thailand een gouden medaille behaald tijdens de World Muay Thai kampioenschappen 2019.

De voorzitters van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon A Fat, Special Olympics Edward Gessel en van de Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo), Ilonka Elmont, waren ook aanwezig. Zij hebben elk de felicitaties overgebracht aan de sporters en hen bedankt voor hun inzet. Ook is er een dankwoord gericht aan de begeleiders, coaches, familie, vrienden, donateurs en andere actoren die het mogelijk hebben gemaakt dat Suriname heeft kunnen participeren aan de internationale meetmomenten.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft haar waardering uitgesproken voor de bijzondere manier van inzet van de sporters en alle betrokkenen voor het kunnen deelnemen aan de internationale kampioenschappen. Zij heeft ook degenen die op de 4e plaats of lager zijn geëindigd en geen medailles hebben behaald, moed ingesproken om zich te blijven inzetten, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May