Getuigen gehoord in brandstichting strafzaak
16 Mar, 04:37
foto


Anielkoemar K. staat terecht voor brandstichting op 18 november van het afgelopen jaar. Hij zou de woning van zijn ex-partner in de fik hebben gestoken. Kantonrechter Marie Mettendaf heeft de verbalisant en de ex-partner van de verdachte gehoord. Op de vorige rechtszitting toen deze zaak voorging, had advocaat Irvin Kanhai gevraagd om deze getuigen te horen.

De verbalisant verklaarde dat de benadeelde, ook een ex-partner van de man, dezelfde ochtend van 18 november nog op het politiestation kwam. Ze vroeg aan de agenten om de verdachte een waarschuwing te geven, omdat hij haar molesteerde. Verder dreigde hij autobanden te doorboren. Later op de dag belde de benadeelde op en maakte er melding van dat haar woning in brand stond. De politieman merkte op dat de banden van haar voertuig doorboord waren. Uit verklaringen van omstanders bleek dat de verdachte tijdens de brand wel ter plekke was. Ook hebben buurtbewoners verklaard dat Anielkoemar K. een probleem vormt sedert hij daar is gekomen.

De verdachte bleef erbij dat hij geen brand gesticht heeft. Daarna werd de ex-vrouw gehoord. Ze gaf aan dat ze af en toe nog wel wat met de man heeft, omdat ze samen een zoon heeft. Voordat de kantonrechter nog wat vroeg zei de vrouw: “Hij is gekomen om spullen te halen, maar ik heb hem weggestuurd. Hij heeft niets gezegd aan mij. Ik weet niet wat hij met de taxichauffeur heeft gesproken”, zei de getuige. Mettendaf hield de vrouw vanaf het begin voor om geen meineed te plegen. De kantonrechter vroeg aan haar hoe ze wist dat dat aan haar gevraagd zou worden. Volgens de taxichauffeur zei de verdachte aan de vrouw dat de woning in brand stond. De vrouw zei toen dat ze niets van hem wilde weten. Op de rechtszitting ontkende ze dat de man dat gezegd had. Op 11 april zal er gerekwireerd worden in deze strafzaak.

Wanita Ramnath
Advertenties