Rechter wil uitreiking dagvaarding onderzoeken
15 Mar 2019, 00:54
foto


Sieni S. zou op de rechtszitting van donderdag haar strafeis horen. Alvorens officier van justitie, Claudia Bruining, overging tot het requisitoir voerde de advocaat van deze verdachte, Kenneth Amoksi, aan dat de dagvaarding te laat overhandigd was aan zijn cliënt. Volgens de verdachte heeft zij haar dagvaarding pas nadat deze strafzaak op de eerste zitting voor was gegaan, ontvangen.

De verdachte wordt overtreding van de Wet op Verdovende Middelen verweten. Ze zei dat ze pas in de vooravond de dagvaarding uitgereikt kreeg. “Ik raakte overstuur toen ik merkte dat daar opgenomen was dat ik 780 gram drugs had. Dat klopt niet”, zei Sieni S. Mettendaf maakte er gelijk werk van en vroeg aan de openbare aanklager of ze iets hiervan afwist. Volgens de verdachte heeft ze pas op 28 februari de dagvaarding ontvangen.

Bruining merkte op dat ze reeds een kopie van de uitgereikte dagvaarding had en dat die op 20 februari verstrekt was. Daarom was er geen argwaan bij haar hierover. Toen de zaak afgeroepen werd, had zij de kopie reeds in handen. Mettendaf vroeg zich af of er geantidateerd was. Ze vroeg Bruining om dit zaakje uit te zoeken en stelde deze strafzaak uit naar de zitting van 28 maart.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May