TTG tevreden over deelname toeristenbeurs VS
19 Feb 2019, 06:31
foto
Dinesh Ramlal van Touroperator Travel The Guianas staat bezoekers te woord tijdens de beurs in Los Angeles, VS.


Touroperator Travel The Guianas (TTG) is heel tevreden over zijn deelname aan de Los Angeles Travel & Adventure Show in de VS het afgelopen weekend. Ondernemer Dinesh Ramlal zegt dat meer dan 500 bezoekers de stand van zijn Destination Management Company hebben bezocht. Met een aantal bezoekers zijn concrete boekingen afgesproken voor dit jaar én volgend jaar.

Ramlal merkt op dat Suriname als reisbestemming nog erg onbekend is. Ruim 75% van de bezoekers weet niets af van Suriname en waar het ligt. Een deel kent het alleen vanuit de schoolbanken en dat het ergens in Zuid-Amerika ligt. Guyana en Frans-Guyana bleken wel bekend. “Er is niet genoeg toeristische info. Een paar bezoekers kenden de president wel “from the newspapers”. Ook vroegen ze of het veilig is om er te reizen”, zegt Ramlal.

Bezoekers wilden ook vooral weten waar Suriname ligt en wat ze er allemaal kunnen doen. De duur van hun verblijf, of er goede hotels zijn, hoe ze Suriname op de snelste manier kunnen bereiken en of ze met credit card kunnen betalen, behoorden tot de meest gestelde vragen. Voorts wilden ze weten of de Harpy Eagle ook in Suriname voorkomt.

De Los Angeles Travel & Adventure Show is een consumentenbeurs voor wereldreizigers en werd op 16 en 17 februari gehouden in de Los Angeles Convention Center. Bezoekers konden kennis maken met meer dan 350 bestemmingen van over de hele wereld en een persoonlijk onderhoud hebben met duizenden reisexperts. Daarnaast werden er tientallen educatieve seminars georganiseerd en kregen bezoekers een voorproefje van verre culturen in de vorm van zang en dans.

TTG heeft dit jaar voor de vijfde keer meegedaan aan de Amerikaanse beurs om Suriname en de Guyana’s te promoten als toeristische bestemming. Het bedrijf is van plan het volgend jaar weer mee te doen. Deelname is volgens Ramlal belangrijk vanwege het aantal bezoekers op de beurs, welke leidt tot interesse en uiteindelijk de reisboekingen.
Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January