Coronie ingenomen met oplevering schutsluis
12 Feb 2019, 20:57
foto
De schutsluis van Zeedijk, Coronie, is de vorige week opgeleverd door MNO Vervat. De bewoners van het district zijn blij hiermee. Zij hadden gevraagd om de bouw van de sluis. (Foto: OWT&C/NII)


Coronie is blij met de oplevering van de schutsluis te Zeedijk, Coronie, gebouwd door MNO Vervat. De districtscommissaris van Coronie, Remi Tarnadi, is ingenomen met het feit dat de schutsluis is opgeleverd. Deze schutsluis was bij het ontwerp van de zeedijk te Coronie niet in de planning meegenomen. Na een verzoek van onder andere de vissers, heeft Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) er alles aan gedaan dat de sluis werd gebouwd.

Ronny Blufpand van het ingenieursbureau Sunecon, die belast was met het ontwerp en de directievoering van de Zeedijk, zegt dat dit gedeelte het laatste van de zeedijk is dat is opgeleverd. De totale lengte van de zeedijk te Coronie is 14,4 km. De schutsluis staat d centraal van de dijkdelen van het oosten en westen. Blufpand zegt verder dat deze schutsluis niet in de planning was, maar dat er op verzoek van de overheid er werk van is gemaakt om dit voor elkaar te krijgen.

De schutsluis is nu handmatig bediend, maar zal dit op korte termijn vervangen worden door elektronische takels meldt OWT&C via het Nationaal Informatie Instituut. De overheid heeft een hydraulische graafmachine aangekocht, voor het duurzaam onderhouden van de kanalen van het dijktracé.
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February