Dam te Weg naar Zee hersteld
28 Jan 2019, 22:52
foto
Werkzaamheden bij de waterkerende dam te Weg naar Zee. (Foto: OWT&C /NII)


De waterkerende dam te Weg naar Zee is hersteld door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), samen met N.V. Suriname Zwaar Materieel (Surzwam). Via een opening in de dam stroomde eerder zeewater naar de percelen langs de Brantimakkaweg.

Vorige week kwam bij de afdeling Waterkeringswerken van het ministerie, de melding binnen dat er een doorbraak was ontstaan in het tracé waar er een waterkerende dam wordt gebouwd. Er is direct ingegrepen. De aannemer heeft tot zaterdagavond in het afgelopen weekend, materiaal vervoerd naar de locatie en op zondag 27 januari is de doorbraak gedicht.

In afwachting op de bouw van de zeedijk te Weg naar Zee, is het ministerie van OWT&C daar bezig met het bouwen van een waterkerende dam. In dat gebied komt slappe klei voor. De aannemer heeft het hele tracé waar de dam moet komen, ontbost, schoongemaakt en klei opgegraven en gedeponeerd. Deze klei is onderhevig aan een rijpingsproces, voordat er verder mee gewerkt kan worden. Bij de laatste springvloed van afgelopen week, is het zeewater via een breuk in de dam gestroomd naar de (landbouw)percelen langs de Brantimakkaweg, legt de voorlichting van OWT&C uit, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May