S&J plant herstel en aanleg minikunstgrasvelden
13 Sep 2018, 06:31
foto
Een delegatie van Sport en Jeugdzaken en vertegenwoordigers van de KNVB doet onderzoek naar de staat van minikunstgrasvelden in het land. (Foto: S&J/NII)


Een delegatie onder leiding van de waarnemend directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor gaat de staat na van 14 minikunstgrasvelden die in de periode 2014 en 2015 op verschillende plekken in het land, zijn aangelegd. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S&J) is naast herstel van deze velden van plan ook 7 nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen.

De internationale levensduur van een minikunstgrasveld is gesteld op 8 tot 10 jaar. Dat de aangelegde velden nu al gerehabiliteerd moeten worden, heeft vermoedelijk te maken met het ontbreken van een gedegen beheer en onderhoudsplan, klimatologische factoren en vandalisme, zegt Kisoor.

In de delegatie zitten een technisch team van het ministerie en vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De werkzaamheden zullen mogelijk gemaakt worden met gelden uit het Staatsolie Sportfonds, meldt S&J via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Met organisaties of stichtingen die beheersdaden over de velden hebben gekregen, zal een traject worden uitgezet voor het hanteren van een beheer en onderhoudsplan. Verder is er ook overeengekomen dat de KNVB enige rol zal vervullen in het trainen, begeleiden en sturen van het traject tot beheer en onderhoud van de kunstgrasvelden.

Het eerste kunstgrasveld te Mariënburg moet in november of december opgeleverd worden. De 6 overige aan te leggen velden zijn in de gebieden Sipaliwini (Atjoni & Apoera), Para (Paranam), Paramaribo (Rodabaan & Pontbuiten) en Wanica (Lelydorp).
Advertenties