Geen openbare inschrijving verkoop Residence Inn
12 Sep 2018, 04:41
foto
Gerard Lau, algemeen directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. (Foto: Raoul Lith)


Residence Inn Paramaribo wordt niet via openbare inschrijving verkocht. Geïnteresseerden mogen een bod doen. Er is een lijst van aanbiedingen van bedrijven die interesse hebben. Via interne structuren van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal bepaald worden aan wie Residence Inn Paramaribo wordt gegund. Dit zei de directie van het bedrijf op een persconferentie dinsdag.

Algemeen directeur van de SLM, Gerard Lau, vindt dat de procedure transparant is. Hij merkte op dat de bezittingen van Residence Inn van de SLM zijn. Het bedrijf is aandeelhouder van Residence Inn NV. Er is een taxatie gedaan over de waarde. De aanbieder moet boven de taxatiewaarde zitten. Wat de waarde is, is om strategische redenen niet bekendgemaakt.

Residence Inn Paramaribo is geruime tijd verlieslatend. Financieel directeur Steve Silos deelde mee dat per maand tussen de SRD 350.000 en een half miljoen bijgelegd wordt om het bedrijf draaiende te houden. Op grond hiervan is besloten het personeel af te vloeien en de business te verkopen. Residence Inn Nickerie wordt wel gehandhaafd omdat de zaak daar winstgevend is. Met de verkoop van de business in Paramaribo, zal de SLM een andere investering doen. Het geld is nodig om te kunnen investeren, deelde Lau mee.