Nieuw hoofdkantoor Volksgezondheid met IDB-lening
11 Sep 2018, 22:31
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.


Het ministerie van Volksgezondheid krijgt een nieuw hoofdkantoor. Minister Antoine Elias hoopt dat binnen een maand na afronding van de aanbesteding de bouw van het kantoor op de hoek van de Rode Kruislaan en de Gravenberchstraat kan beginnen. De financiering zal geschieden met een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

Met de lening zullen ook andere zaken op het ministerie worden gerealiseerd. Zo zullen de faciliteiten van het Bureau Openbaar Gezondheidszorg (BOG) compleet gerenoveerd worden. Elias geeft aan dat het om een lopend project gaat en dat hij er de afgelopen maanden hard aan heeft getrokken.

De lening moet volgens de IDB bijdragen aan het verbeteren van de eerstelijns- en gezondheidszorg binnen de sector. Elias geeft aan dat er inderdaad uitdagingen zijn op deze gebieden, maar dat Suriname het niet slecht doet. “Wij zijn zelfs kampioen in malariabestrijding in de regio. Maar je moet blijven investeren om dit te behouden en te verbeteren.” Om die reden worden de faciliteiten gerenoveerd van het BOG en een nieuw gebouw voor het ministerie opgezet, meldt de voorlichting van Volksgezondheid via het Nationaal Informatie Instituut (NII).