'Taa fa' beste compositie Suripop XX
05 Aug 2018, 00:32
foto
Byciel Watsaam is de winnaar van Suripop XX met zijn compositie 'Taa Fa'. (Foto's: René Gompers)


Byciel Watsaam wint met 'Taa Fa' de Golden Edition van Suripop. Het nummer is vertolkt door zijn echtgenote Lycintha Watsaam en Eugene Maine. Op de tweede plaats staat 'Pasensi' van Ornyl Malone en op de derde 'Mi Gowtu' van Harold Gessel. De beste videoclip is van 'So Kele Kele', de compositie van Eros Banket.

De Anthony Nesty Sporthal was helemaal gevuld. De sfeer zat er helemaal in. Het publiek heeft elke keer met een daverend applaus de composities gewaardeerd aan het eind van de optredens. Sommigen meer dan andere. 'Taa Fa' en 'Mi Gowtu' van Harold Gessel die vertolkt werd door Paul Ameerali, zijn elk gewaardeerd met lange staande ovaties.

Dit keer is er geen Suripop medley, een mix van alle winnende nummers van de afgelopen veertig jaar, gepresenteerd. In de plaats zijn er optredens geweest van artiesten die internationaal zijn doorgebroken. Het publiek heeft naar hartenlust meegezongen en gedanst met Damaru, Denise Jannah, Edgar 'Bugru' Burgos, Keizer en Kenny B. Ook aan hen is er een award uitgereikt.

De speciale Suripoptrofee is geproduceerd door Pansa Group of Companies, Grassalco en Chee's Jewelry. De composities zijn beoordeeld op melodie, tekst en performance. Watsaam gaat naar huis met de 'gold plated' award en SRD 10.000. De nummer twee met SRD 7.500 en nummer drie met SRD 5.000. 'Taa Fa' is gearangeerd door Ivan Ritfeld en verfilmd door Rafael Jantz. De winnende videoclip, "een video die een verhaal vertelt" van 'So Kele Kele' is in elkaar gezet door Tony Choy. De prijs gaat naar de componist omdat de visie en het concept van hem/haar komt.

René Gompers
Advertenties