Ilsida Toemere succesvol terug in Suriname
04 Jul 2018, 22:23
foto
Ilsida Toemere met haar bul in Sochi, Rusland.


Na een succesvolle studie aan de Russian International Olympic University in Sochi, is topatlete Ilsida Toemere teruggekeerd naar Suriname. Zij is op de Johan Adolf Pengel luchthaven onthaald door familie, vrienden, sporters en een delegatie van het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Parbo Brassband en de inheemse muziekgroep Paremuru hebben voor de muziek gezorgd.


Toemere heeft in Rusland de graad behaald van Masters in Sport Administration (MSA). Zij heeft bewezen niet alleen op het gebied van sport goed te presteren, maar ook met haar studie is zij succesvol, zegt het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht. De atlete is de beste Surinaamse op de onderdelen 5 en 10 kilometer hardlopen.

Ilsida Toemere is na het behalen van haar Bachelors graad aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, in april 2017 in aanmerking gekomen voor een scholarship voor een Masters Studie in Rusland. Met als titel, De bijdrage van de Surinaamse overheid aan de ontwikkeling van de atletieksport studeerde Toemere af. Zij wil behalve goed presteren op het gebied van sport, ook een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de atletieksport in Suriname.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November