Steeds meer drugs uit Suriname onderschept in buitenland
26 Jun 2018, 00:00
foto


Enorme hoeveelheden drugs worden de laatste tijd ontdekt op schepen die Suriname hebben aangedaan. Op een jacht is door de Spaanse politie en douane 1.850 kilo cocaïne onderschept. De drugs zouden via een schip dat in de haven van Paramaribo was, op zee zijn overgeladen. Daarnaast hebben douanediensten van België eerder deze maand een lading van 317,8 kilo cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen. Dat meldde het Antwerpse parket maandag.

De drugs zaten in 273 pakketten die verstopt waren in de bodemstructuur van een container die was afgezet door een schip dat afkomstig was uit Paramaribo. Volgens het parket zijn voorlopig geen verdachten gearresteerd voor de drugssmokkel. De Antwerpse federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek, melden diverse Belgische media.

Eind maart had justitie in Antwerpen, België, gemeld dat 270,5 kilogram cocaïne is onderschept. De drugs waren verstopt in een container, afkomstig uit Suriname. In maart is in Nederland bijkans 3800 kg cocaïne onderschept.

De afgelopen vier maanden is meer dan 6200 kg cocaïne in verschillende landen in beslag genomen. In veel gevallen zijn de drugs op zee, voor de kust van Suriname, overgeladen op jachten. Internationaal worden schepen uit Suriname in de gaten gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May