Rampsituatie in Zuid-Suriname door aanhoudende buien
07 Jun 2018, 17:17
foto
Regering in spoedoverleg bijeen over de noodsituatie in Zuid-Suriname. Veel dorpen zijn ondergelopen. (Foto: NII)


In Zuid-Suriname hebben verschillende dorpen te kampen met een enorme wateroverlast. De regering is in spoedoverleg bijeengekomen om zich te buigen over de alarmerende situatie. In overleg met het NCCR en het Bureau Volkscontacten is de regering bezig hulpgoederen naar de getroffen gebieden te transporteren.

De zware regens van de afgelopen maanden hebben het zuiden van het land met een groot aantal dorpen (ruim 2000 inwoners) onder water doen lopen. De situatie is heel ernstig voor deze inwoners. Zij zijn verstoken van drinkwater, elektriciteit, voedsel, kleding en medicamenten. Het gaat om de dorpen Kwamalasemutu, Sipaliwini, Tepu, Alalapadu, Apetina, Coeroenie, Amatopo, Palumeu en Kawamhakan.
Ook in Galibi en het dorp Goninikriki Mofo in het district Marowijne heerst een soortgelijke noodsituatie, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Ook de in deze gebieden gelegen airstrips zijn onder water en niet bereikbaar voor luchttransport. De heersende situatie in deze gebieden is aan te merken als een ramp. Bovendien zullen de zware regens, volgens de officiële weersverwachtingen de komende drie maanden nog aanhouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May