Getroffen vissersfamilies krijgen levensmiddelenpakket
06 May 2018, 16:28
foto
De pakketten die aan de getroffen vissersfamilies zijn verstrekt. (Foto: René Gompers)


Aan de families van de 20 vissers die slachtoffer zijn geworden van crimineel geweld op zee, zijn er pakketten met levensmiddelen geschonken. De pakketten komen van visverwerkingsbedrijf Ansoe Fisheries en de NDP-jongeren van Commewijne. Bij de overval op zee langer dan een week geleden, hebben tot nu toe vijf de tragedie overleeft. Drie lijken zijn geborgen, de anderen worden nog vermist.

De getroffen families zijn na de vergadering met de ministers van Defensie en Landbouw, Veeteelt en Visserij, apart genomen. Minister Ronni Benschop van Defensie heeft hen nog eens bemoedigd. Eerder op de vergadering heeft hij de garantie gegeven dat de vissers over een week weer veilig op zee kunnen werken en dat er ondertussen hard wordt gewerkt aan het vinden van de vermisten.

“De pakketten zijn een hele hulp voor de families die getroffen zijn,” zegt voorzitter Willem Mohamedhosein van het Visserscollectief. “De slachtoffers zorgden voor het grootse deel van de inkomsten van hun families.” Ansoe Fisheries had liever geen media-aandacht voor hun initiatief, maar de schenking is zo opvallend groot. Al gauw had iedereen het over 'Ansoe'. Assembleelid Rajiv Ramsahai (NDP) die ook op de bijeenkomst was, heeft namens de NDP Jongeren van Commewijne en Ansoe de eerste pakketten uitgedeeld.

Ramsahai is eigenaar van vier vissersboten. Hij is niet getroffen door het geweld, maar heeft de boten terug laten komen om risico's te vermijden. Hij derft veel inkomsten. “Mensenlevens zijn belangrijker,” zegt hij. “Nu leven we allemaal in onzekerheid. Iedereen weet dat de gezinnen zitten zonder inkomsten. De kostwinners zijn weggerukt. Vandaar dat de NDP jongeren hen tegemoet komt. We moeten als Surinamers proberen de mensen zoveel mogelijk te steunen.” Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is bezig met een project om de getroffen families tegemoet te komen, wordt de mensen nog meegedeeld. Het NCCR is belast met de algemene coördinatie van de hulp aan de getroffen families.


René Gompers
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April