12 Dominicaanse vrouwen en 6 Surinamers aangehouden
10 Apr 2018, 20:06
foto
In beslag genomen spullen tijdens een gezamenlijke actie van gewapende eenheden in het district Brokopondo. (Fotocollage: KPS)


Twaalf illegale Dominicaanse vrouwen en zes Surinaamse mannen zijn aangehouden te Tapoeripa, Drey Pada en andere gebieden in Brokopondo. De zes mannen worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan mensensmokkel.
Een interventie eenheid van de politie heeft vrijdag met de Binnenlandse Nationale Veiligheid Dienst en het Nationaal Leger controle werkzaamheden verricht ter bestrijding de bestrijding van mensenhandel en mensensmokkel.


Bij het optreden van de gewapende eenheden zijn aangetroffen en in beslag genomen drugs, wapens, een hoeveelheid munitie alsook een grote partij smokkelgoederen, goud en geld. Dit meldt de politie Public Relations.

Hangende het verdere onderzoek zijn de zes Surinamers na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De twaalf Dominicaanse vrouwen zijn in vreemdelingen bewaring genomen in afwachting op het proces van uitzetting.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April