Antoine Elias naar Volksgezondheid; Pengel naar OWT&C
28 Mar 2018, 08:03
foto
Antoine Elias gaat de scepter zwaaien op Volksgezondheid.


Antoine Elias, directeur van het Mungra Medisch Centrum, wordt de nieuwe minister van Volksgezondheid. Starnieuws verneemt dat minister Patrick Pengel naar Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verhuist.

Elias zal zeer waarschijnlijk niet aanwezig zijn bij de beëdiging op 4 april. Hij is tegen die tijd in het buitenland met vakantie, die allang gepland was. Hoewel Elias ook geen medische achtergrond heeft als Pengel, is hij gevraagd voor de post van Volksgezondheid. Pengel die civiele techniek (weg- en waterbouwkunde) heeft gestudeerd, gaat het roer overnemen van Miranda.

Zoals de kaarten nu op tafel liggen, verdwijnen Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Ferdinand Welzijn (Handel, Industrie en Toerisme), Joan Dogojo (Sport en Jeugdzaken), Soeresh Algoe (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Jerry Miranda (Openbare Werken, Transport en Communicatie) van het toneel.

Minstens zes nieuwe ministers zullen worden benoemd. Voor Justitie en Politie is oud-politieambtenaar Stuart Getrouw gepolst. Stephen Tsang gaat naar Handel, Industrie en Toerisme. René Lieveld neemt de plek in van Algoe, Priya Sital is gepolst voor Sport- en Jeugdzaken en Lilian Ferrier komt op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.