Tapoeripa blij met opleving gebied
19 Mar 2018, 22:22
foto
President Desi Bouterse neemt het medisch centrum Tapoeripa officieel in gebruik. (Foto: NII)


President Desi Bouterse zei bij de officiële opening van het medisch centrum Tapoeripa zondag, dat volksgezondheid cruciaal is. “Eigenlijk zou ik deze dag willen bestempelen als de heropbouw van Tapoeripa”, zei hij. Het staatshoofd kijkt tevreden terug op het tot stand komen van het medisch centrum. Het gebouw is neergezet door het Mungra Medisch Centrum (MMC) samen met bouwvakkers van het Nationaal Leger. Daarnaast hebben ook Telesur en SWM zich ingezet om een geheel functionerende poli af te leveren, zei MMC-directeur Antoine Elias.

Met de komst van dit centrum is het dorp gegarandeerd dat de mensen die aan de volksgezondheid werken op een professionele manier hun werk kunnen voortzetten, zei Bouterse. In dit centrum zal ook specialistische zorg worden aangeboden, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De kapitein van dit gebied, Petrus Sabajo is blij met de opleving van Tapoeripa. “Un ben val uit maar a libi e kon baka in a dorpu,” zei hij. Hiermee refereert hij naar de mogelijkheid om te bellen en te internetten, schoon drinkwater, 24 uur stroom en de ondersteuning van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bij de landbouw.

Bij de officiële ingebruikname waren de ministers van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Roline Samsoedien en Patrick Pengel van Volksgezondheid ook aanwezig.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January