'Reshuffling' is gesprek van de dag
14 Mar 2018, 00:00
foto


De sinds vorig jaar door president Desi Bouterse aangekondigde 'reshuffling' van ministers lijkt binnenkort te zullen worden uitgevoerd. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is na een onderhoud met president Desi Bouterse vanaf maandag niet aan het werk verschenen. Op het ministerie is het gesprek van de dag dat de minister waarschijnlijk niet meer terugkeert.

Veel ministers weten niet wat hen te wachten staat. Zij zijn niet op de hoogte van wat er gaat gebeuren. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zijn portefeuille drie maanden geleden ter beschikking gesteld van de president. Het staatshoofd heeft nog steeds niet aangegeven wat het lot is van Peneux. Op Justitie en Politie neemt minister Ferdinand Welzijn van Handel en Industrie al negen maanden waar. Op deze twee ministeries stapelen de problemen zich op.

Op diverse ministeries is er onzekerheid over wat er zal gebeuren in de leiding. De reshuffling van ministers zal volgens velen niet leiden tot een beter beleid. De meeste ministeries kampen met gebrek aan middelen om beleid uit te kunnen voeren. Ook binnen de NDP zijn de meningen over vervangen van ministers verdeeld. Het is ook mogelijk dat enkele ministers naar een ander departement worden overgeplaatst. Uiteindelijk is het de president die het laatste woord hierover heeft.

De reshuffling die de president wil doorvoeren, zal volgens ingewijden ook doorgetrokken worden naar directeuren van staatsbedrijven en andere functionarissen. Ministers hopen vrijdag meer te weten, want dan is er een vergadering van de Raad van Ministers. Vicepresident Ashwin Adhin is intussen terug van zijn reis naar India.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November